Werk

Wat heb jij gedroomd vannacht?

2011

Mijn aantekeningen hebben een kleine bijdrage geleverd aan het boek van Nicoline Douwes Isema en Cathelijne Esser.

Ik leerde droomcoach Nicoline Douwes Isema kennen toen ze me hielp bij het antwoord op een vraag voor Viva. Het ging om een stukje tekst van zo’n vijftig woorden (en het was een beetje een vreemde vraag). Toen ik een paar maanden later de kans kreeg om een artikel over erotische dromen te schrijven, twijfelde ik geen moment. De eerste die ik mailde was Nicoline.

Eerlijk is eerlijk, voordat ik aan dat droom-artikel begon, vond ik ‘dromen verklaren’ misschien een tikkeltje zweverig. Nicoline heeft mij met haar bijzondere en nuchtere visie op dromen laten zien dat dat absoluut niet het geval is. Ik heb haar via mail en telefoon leren kennen als een leuke, behulpzame en eerlijke vrouw met een bijzonder talent: mensen inzicht geven in hun dromen en de kracht van denken in je slaap.

Droomboek
Samen met Cathelijne Esser schreef Nicoline ‘Wat heb jij gedroomd vannacht?’. In dit boek leer en ontdek je van alles over dromen; hoe werkt ergens een nachtje over slapen, hoe onderzoek je je dromen en hoe kom je van nachtmerries af? Daarnaast vind je interviews, illustraties van tientallen illustratoren en veel voorbeelden van dromen in het boek. Het mooie is dat je zelf bepaalt wat je met alle informatie doet.

Een tijdje geleden werd ik benaderd met de vraag of ik het goed vond dat één van de dromen uit het Viva-artikel in het boek gebruikt zou worden. Drie keer raden wat ik gezegd heb…

Photobucket

Het boek is sinds vorige week verkrijgbaar. Kopen?

PhotobucketWat heb jij gedroomd vannacht? door Nicoline Douwes Isema en Cathelijne Esser.
Scriptum – €19,95

Afbeeldingen uit ‘Wat heb jij gedroomd vannacht?’