Werk

Mijn eerste 7 bijbanen

2016

#firstsevenjobs, een fascinerende hashtag op Twitter. Mijn eerste zeven bijbanen passen niet in een tweet, maar ik vind het wel een leuk onderwerp. Een paar van mijn bijbanen waren best bijzonder.

1. Vakkenvuller

Mijn allereerste bijbaan vond ik op mijn dertiende, als vakkenvuller bij een supermarkt. Er was een supermarkt in de buurt die alle te jonge medewerkers registreerde als 15-jarige. Ik vond laatst mijn loonstroken van die periode terug en het was hilarisch. Ik verdiende nog geen drie euro per uur en in sommige maanden verdiende ik in totaal maar 30 euro. Het heeft me in ieder geval veel geleerd over de waarde van geld en hoeveel uur je moet werken voor een nieuw shirtje.

2. Schoonmaakster

Degenen die mijn huis wel eens gezien hebben, zullen zich een breuk lachen. Op mijn vijftiende heb ik in de zomervakantie gewerkt als schoonmaakster. Een ideale bijbaan: we werden met een groep in een busje naar Utrecht gebracht om daar een kantoor schoon te maken. Aangezien we in de spits vertrokken, stonden we vaak in de file en kreeg ik betaald om de helft van mijn werktijd in de file te staan. Soms gingen we na afloop langs de McDrive.

Lees de rest van het artikel op Shirley.digital >>

Bewaren

No Comments

Leave a Reply